Varme tøfler
Varm tøflerne i mikroovnen i 90 sekunder, og du har det et par dejlige, bløde og ikke mindst varme tøfler på fødderne i ca. 2 timer.


Chokoladefontæne
Hold chokoladen varm og flydende med denne fontæne. Guf for alle slikmunde!


Borat Mankini
Kan det blive mere smart og lækkert? Det er vist en smagssag. Men der er ingen tvivl om at det kræver en selvsikker mand til vise sig i sådan en sag. En skæg julegave til manden med humoristisk sans. Østeuropæisk strandmode til ham i en klasse for sig!
Jule traditioner i andre lande


Der er stor forskel på julens traditioner afhængigt af hvor i verdenen at man befinder sig. I mange lande går man slet ikke op i at fejre juleaften, men fejrer i stedet juledagen, altså jule aftensdag d. 25. december. Her kan du læse lidt om hvordan man fejrer jul i andre lande.

Finland

Jule traditioner i Finland mider meget om danske jule traditioner, men det er også mange markante forskelle. Begge lande fejrer lillejuleaften. Men mens vi i Danmark fejrer lillejuleaften dagen før juleaften, så fejrer finnerne den dagen før første advent. Finnerne fejrer deres juleaften ved at pynte op med lidt julegran, og alle i familien modtager en lille gave – det har været en tradition lige siden 1920´erne. Juleaften ser til gengæld lidt anderledes ud. Juleaftens morgen starter med en tur i saunaen. Derefter besøger mange kirkegården for at tænde et lys til minde om afdøde familiemedlemmer og venner. Julemiddagen byder blandt andet på skinke, rosolli (en slags bønnesalat) med forskellige ovnbagte gratiner.

Frankrig

I Frankrig kan man finde en julekrybbe i næsten ethvert hjem, og den er en meget vigtig juletradition. Til gengæld er juletræet i stuen ikke så udbredt. I USA hænger børn julestrømper op så julemanden kan fylde dem med gaver. I Frankrig har man næsten den samme tradition, men her stiller børn deres sko frem i håb om, at de skal blive fyldt med julegaver. Fransk julemad består af gås, østers, kalkun og en hel speciel julekage Bouche de Noel, eller på dansk Julestræstamme. Julemiddagen spiser man efter midnatsgudstjenesten.

Grækenland

Den største og vigtigste højtid i Grækenland er påske, men julen halter ikke langt bagefter. I Grækenland er juleaften en hverdag, og mange butikker vælger at holde længe åbent – de fleste til omkring kl. 22. Juleaften har børn travlt med at gå fra hus til hus og synge julesalmer, til gengæld bliver de belønnet med slik, dadler, mandler og valnødder. Juleaftensdag begynder tidligt. Allerede kl. 4 om morgen ringer kirkeklokkerne ind til gudstjeneste. Senere på dagen spiser man julemiddag, som typisk består af kalkun fyldt med ris, kastanjer eller pinjenødder.

Japan

Nytårsaften er den absolut vigtigste højtid i Japan. Man tager sit fineste tøj på og renser huset for onde ånder. Før de kristne missionærer kom til Japan fejrede man ikke jul, og selv efter de kristne missionærer ankom, var det i mange år kun den kristne del af befolkningen som fejrede jul. Nu er det til gengæld blevet en kommerciel højtid som alle uanset tro fejrer. Gaverne er det allervigtigste, og Japanerne elsker både at give og modtage julegaver. I mange hjem kan man finde både et juletræ, julepynt og kalkun på middagsbordet.Giv karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 personer har givet karakter. Middelværdi: 3.64 ud af 5)
Loading...


Indsend idéer

Ditt navn

E-mail (offentliggøres ikke)

Site