Varme tøfler
Varm tøflerne i mikroovnen i 90 sekunder, og du har det et par dejlige, bløde og ikke mindst varme tøfler på fødderne i ca. 2 timer.


Chokoladefontæne
Hold chokoladen varm og flydende med denne fontæne. Guf for alle slikmunde!


Borat Mankini
Kan det blive mere smart og lækkert? Det er vist en smagssag. Men der er ingen tvivl om at det kræver en selvsikker mand til vise sig i sådan en sag. En skæg julegave til manden med humoristisk sans. Østeuropæisk strandmode til ham i en klasse for sig!




Julemad


Julemad dækker over alt, mad som serveres specielt til jul. Hvad man spiser afhænger meget af hvilket land man bor i. I USA spiser man kalkun, i Polen står julemiddagen p?? karpefisk og i Danmark spiser vi blandt andet andesteg og juleskinke.

Julemad i Danmark

Det store julebord er en af de helt store danske juletraditioner, der sukker op både til julefrokoster, og som frokost i juledagene – både i private hjem og på restauranter. Det kolde julebord minder meget om en buffet. Svinekød i alle afskygning er det kød som nydes mest, hvad enten det drejer sig om flæskesteg, frikadeller, sylte eller mørbrad. Men man skal nu heller ikke lede forgæves efter fisken på julebordet.

En jul uden risengrød eller ris a la mande er næsten utænkeligt. Hvad enten man er til det ene eller det andet, så spises det som dessert efter julemiddagen og selvfølelig med en mandel i. Den som får mandlen vinder en mandelgave. Oprindelig var risengrøden tiltænkt husnissen. Hver juleaften stillede man en stor portion grød op på loftet eller ud i stalden, hvor man mente at nissen boede. Og som tak for grøden blev nissen gavmild og hjalp både mennesker og dyr i husstanden.
Der drikkes gerne snaps til det kolde julebord, og gløg drikker man i hele december måned.

Julemad i andre lande

Hvad julemiddagen består af i Tyskland, er helt afhængigt af i hvilken del af landet man bor. Det mest almindelige er dog, at man spiser gås, and, eller vildt med kartoffelklöße, som er kartoffelmos formet i kugler. Karperfisk og gås hører også til de traditionelle juleretter, og det samme gør sig gældende for kartoffelsalat og knackwurst. Kål såsom rødkål, grønkål og rosenkål er et populært tilbehør. Bagværk som Lebkuchen, Spekulatius og Stollen hører også julen til.

I Polen begynder julemiddagen så snart den første stjerne viser på aften himlen. Juleaften knækker men oblater sammen og ønsker hinanden held og lykke med forskellige ting, inden at man kaster sig over julemiddagen, som består af ikke mindre en 12 retter. Det siges, at man helst skal smage på samtlige retter, for ellers det bringer lykke i de næste 12 måneder. Man bruger altid en hvid dug på julebordet og man dækker altid til en mere end der er inviteret, en uventet gæst skal nemlig altid føle sig velkommen. Julemaden består af forskellige slags sild, suppe med tørret svampe og pasta, rødbedesuppe med uszka (som udseendemæssigt minder meget om tortellini), stegt karpefisk, surkål, pirogger med surkålsfyld, pasta med valmue og honning og til dessert en kompot af tørret frugt. Juleaftensdag spiser man så skinke og forskellige slags pølser.

Julemiddagen i Storbritannien består af ovnbagt kalkun eller gås med kartofler og selvfølgelig den traditionelle julekage, plum pudding.



Giv karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Vær den første til at give karakter!)
Loading...


Indsend idéer

Ditt navn

E-mail (offentliggøres ikke)

Site