Varme tøfler
Varm tøflerne i mikroovnen i 90 sekunder, og du har det et par dejlige, bløde og ikke mindst varme tøfler på fødderne i ca. 2 timer.


Chokoladefontæne
Hold chokoladen varm og flydende med denne fontæne. Guf for alle slikmunde!


Borat Mankini
Kan det blive mere smart og lækkert? Det er vist en smagssag. Men der er ingen tvivl om at det kræver en selvsikker mand til vise sig i sådan en sag. En skæg julegave til manden med humoristisk sans. Østeuropæisk strandmode til ham i en klasse for sig!




Juleslik


Julemaden er en vigtig del af julen, men det er juleslikket så sandelig også. Op til julen er der mange som har travlt med at forbedre alt, som hører julen til, bl.a. juleslik. Der findes man forskellige typer juleslik alt efter smag og behag.

Der er mange i dag som stadig laver deres eget juleslik og klassikerne er selvfølgelig konfekt, karamel, nougat, kandiserede æbler og diverse småkager. Men er tiden knap eller er ens evner i køkkenet ikke de bedste, så kan man selvfølgelig også købe sit juleslik. Laver man selv sit juleslik, så er det tradition hos mange familier, at børnene er med til at lave slikket, hvilket er sjovt og hyggeligt for både store og små. Juleslik så som sukkerstænger og peberkager bliver også brugt som julepynt. Peberkagen hænges op i vinduet, peberkagehuset sætter man frem på et bord og sukkerstængerne ligger man i et kræmmerhus eller hænger på juletræet.

Konfekt

Konfekt er en klassiks hjemmelavet juleguf. Konfektens hovedingrediens er marcipan som man så sætter sammen med eksempelvis nougat, chokolade, mandler, små stykker af tørrede frugt eller hvad fantasien eller rækker til. Resultatet er små himmelske bidder.

Chokolade budding

Noget af det letteste juleslik som man selv kan lave er chokoladebudding. Fordi det er det er så let at lave, så det ofte noget som man laver sammen med børnene, eller hvorfor ikke lade større børn selv stå for fremstillingen af chokoladebuddingen til familiens julebord. I gamle dage lavede man chokoladebudding af chokolade og kokosfedt, men i dag kan man sagtens erstatte kokosfedtet med smør eller margarine, der er lettere at håndtere. Chokoladebudding kan laves i et hav af varianter og kan piftes op med chili, krydderier og nødder.

Sukkerstænger

Sukkerstænger er noget som man kun spiser til jul. Sukkerstænger er hvide- og rødstribet, og i gamle dage lagde man sukkerstænger i kræmmerhuse, som dekoration på juletræet, som man så spiste juleaften. Det er derfor at man i julesangen højt for tr??ets grønne top synger at træet skal vises og siden spises. Sukkerstænger fremstilles af en blanding af vand, sukker, pebermynte, glukosesirup og eddike. I dag kan man også få sukkerstænger i forskellige smagsvarianter så som jordbær, blåbær og hindbær. De fleste vælger at købe sukkerstænger, da det er mildt sagt noget besværligt, at lave dem selv. Op til julen kan man købe sukkerstænger i butikker og julemarkeder.

Karamel

Karamel er en klassisk ingrediens i meget juleslik så som karamelbolsjer, peberkager og nogle gange i lakrids. Det er både let og sjovt, at lave karamel selv. Alt man behøver, er sukker og mælk eller fløde. Nogle vælger også at tilsætte sirup. Så skal man bare varme blandingen op indtil den bliver sej og tyktflydende. Herefter skal man lade massen størkne, og så har man en god, lækker hjemmelavet karamel.



Giv karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 personer har givet karakter. Middelværdi: 3.00 ud af 5)
Loading...



  1. Super fed side den her, var lige lidt på jagt efter inspiration til den kommende weekend hvor den traditionen tro står på hjemmelavet juleslik. Hvert år forsøger vi at finde på nye ting at lave som jeg har skrevet lidt om på http://vss.dk/juleslik-juletid-12/ og lige sukkerstænger har vi aldrig prøvet at lave før, så det skal vi prøve i år 🙂

    Har i evt. en opskrift på sukkerstænger i kan anbefale (og som ikke er for svær), så vil jeg blive rigtig glad 🙂

    Juleknus fra Denise

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Indsend idéer

Ditt navn

E-mail (offentliggøres ikke)

Site