Varme tøfler
Varm tøflerne i mikroovnen i 90 sekunder, og du har det et par dejlige, bløde og ikke mindst varme tøfler på fødderne i ca. 2 timer.


Chokoladefontæne
Hold chokoladen varm og flydende med denne fontæne. Guf for alle slikmunde!


Borat Mankini
Kan det blive mere smart og lækkert? Det er vist en smagssag. Men der er ingen tvivl om at det kræver en selvsikker mand til vise sig i sådan en sag. En skæg julegave til manden med humoristisk sans. Østeuropæisk strandmode til ham i en klasse for sig!




Tradition – Julen og juleaften


Vi fejrer jul for at mindes Jesus fødsel i Betlehem, hvilet siges at været sket omkring d. 25. december. Det er derfor at man fejrer jul juleaftensdag i alle lande, bortset fra her i Norden og i Tyskland hvor vi fejre jul dagen inden, altså selve juleaften.
Julens traditioner er nærmest uforanderlige, de er en anelse forskellige fra land til land og fra husstand til husstand, men i bund og grund er der ikke den store forskel. Det hænges julepynt op, julemanden kommer med gaver og familien spiser en julemiddag. Disney´s Juleshow er også blevet en del af juletraditionen og er blevet set år efter år af både børn og voksne hver juleaften kl. 16.
De fleste mener at julen er slut, når vi har fejret nytår og hverdagene skal til at begynde igen. Det sidste juleslik bliver spist op og juletræet bliver smidt i en container eller plantet ud i haven.

Ifølge Biblen begynder julen med at læse højt af juleevangeliet og slutter først d. 2 februar også kendt som Kyndelmisse, der fejres til minde om Jomfru Maria, som bar den lille Jesus ind i tempelet, da han var blot 40 dage gammel.

Inden at Norden blev kristnet fejrede man vintersolhverv, som var en offerfest primært til solen. Man troede på trolde og nisser og traditionerne er stadig med os. Julegrøden er en af de stærkeste hedenske solhvervstraditioner, som vi forsat holder fast i. Julegrøden var oprindelig tiltænkt husnissen, der efter sigende holdt til på loftet eller i ud stalden. Man ligger også en mandel i grøden og den som får den, vinder en mandelgave. Den der har fået mandlen må ikke afslører sig selv før al grøden er spist op.

Maden spiller en væsentlig rolle i julen. Det store julebord, er et fast indslag til enhver julefrokost eller anden jule sammenkomst. Typiske spiser er sild, mørbrad, frikadeller, rødkål, sylte, æbleflæsk, ris a la mande, and og flæskesteg. Det er spise skinke/flæskesteg er så endnu en hedensk tradition, i Asatroen slagter guderne hver aften grisen, Særimner (som genopstår hver morgen). Sværdet fra skinken smides ikke ud, men bruges som fond til sovsen. Dette er en tradition fra den gamle bondebefolkning, hvor hverken mad eller penge hang på træerne, og man ofte var nød til at bruge gammelt brød, som man så dyppede i skinkespadet for at blive mæt.
Juleaftensdag spiser man i Norge og Sverige tørfisk. I gamle dage spiste man tørfisk i tiden mellem advent og jul, da dette ifølge kristendommen var faste og at man absolut ikke måtte spise kød, og det var så godt som umuligt at få fat på fersk fisk om vinteren. I Danmark hvor vinteren normalt ikke er så streng, spiser vi mere til sild og torsk, især nytårsaften hvor den evige populære nytårstorsk er på bordet.



Giv karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 personer har givet karakter. Middelværdi: 3.50 ud af 5)
Loading...


Indsend idéer

Ditt navn

E-mail (offentliggøres ikke)

Site